dinsdag
29 07 14
St.-Pieter
12u15
Marcel Ponseele & Nico DeclerckMarcel Ponseele studeerde hobo en kamermuziek aan de conservatoria van Brugge, Gent en Brussel. Daarna legde hij zich met brio toe op de barokhobo en was in 1981 laureaat van het internationaal concours Musica Antiqua in Brugge. Sindsdien speelde Marcel Ponseele in tal van gereputeerde barokorkesten mee als La Petite Bande, The Amsterdam Baroque Orchestra, La Chapelle Royale, ... Hij ligt bovendien samen met dirigent Philippe Herreweghe mee aan de basis van L'Orchestre des Champs-Elysées en leidt zelf de Harmonie des Champs-Elysées.

Met Jan De Winne en Shalev Ad-El richtte hij in 1988
il Gardellino op, waarvan hij artistiek leider is. Marcel Ponseele geniet een stevige internationale reputatie als barokspecialist en wordt door talloze dirigenten als solist gevraagd voor concerten en cd-opnames bij diverse labels. Hij heeft zowat alles uitgevoerd en opgenomen wat Bach, Vivaldi, Mozart en anderen ooit voor hobo hebben geschreven. Hij legt zich ook toe op kamermuziek en realiseerde in dat verband talloze opnames. Samen met zijn broer Francis bouwt Ponseele ook zelf heel nauwgezet oude instrumenten na, die eveneens wereldwijd als referentie gelden. Marcel Ponseele was als docent hobo verbonden aan het CNSM de Paris, maar legt zich vandaag liever toe op zijn ensemble. Wel geeft hij overal ter wereld masterclasses.

www.ilgardellino.be

foto Michiel Hendrickx

J.N.Lemmens (1823-1881)

Fanfare


J.S.Bach (1685-1750)

Kommst du nun, Jesu, vom Himmel herunter BWV 650


J.L.Krebs (1713-1780)

Fantasia in g


J.W.Hertel (1727-1789)

Partita I in DO


H.A.Stamm (°1958)

Toccata gaelica

dinsdag 29 07 14 @ 12u15 GRATIS CONCERT
St.-Pieterskerk - Grote Markt - 2300 Turnhout
Stacks Image 391
Nico Declerck timmert al enkele jaren aan de weg om van de Kempen dé orgelstreek van Vlaanderen te maken. In Turnhout is hij artistiek leider van de vzw octave die dit jaar 21 concerten organiseert en in Hoogstraten heeft hij Mixtuur die in volle expansie is met 10 concerten.

Als organist probeert hij met originele en beklijvende programma's de mensen te overtuigen van de grote zeggingskracht van het orgel : geen holle virtuositeit maar theatrale dramatiek.

In het echte leven is hij ook voorstellingsleider van de Vlaamse Opera, organist-titularis van de St.-Pieterskerk te Turnhout en co-organist-titularis van de St.-Katharinakerk te Hoogstraten.