St.-Pieter : Vernissage laureaten Stedelijke Academie van Schone Kunsten met Staf Pelckmans, spreker en Nico Declerck, orgel
De vzw octave schreef samen met Dominique Selen, directeur van de Academie voor Schone Kunsten te Turnhout, een wedstrijd uit voor haar leerlingen van de Middelbare Graad, Algemene Beeldende Vorming (12 tot 15 jarigen) en van de Hogere Graad, Vrije Grafiek. Het onderwerp was de orgelkast uit 1662 van de St.-Pieterskerk.

Uit de ingezonden werken van de Middelbare Graad werden er 16 geselecteerd die tentoongesteld worden in de St.-Pieterskerk tijdens de maanden juli en augustus 2013. De winnaar in deze categorie was Jesse Pelckmans. Laura Sysmans kreeg een Eervolle Vermelding. De andere werken buiten de 16 geselecteerden werden opgehangen in de gebouwen van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans.

De Hogere Graad Vrije Grafiek uit de klas van Karen Geerts verkoos om met oud pijpwerk uit 1937 een installatie te bouwen. Gebaseerd op de glasramen en op Byzantijnse kunst versierden zij de pijpen tot een koor. Deze klas werd in zijn geheel tot winnaar gekroond in de Hogere Graad. Ook deze installatie is te bewonderen tijdens de maanden juli en augustus in de St.-Pieterskerk.

De jury bestond uit Deborah Langman, Dominique Selen en Nico Declerck.

Jesse Pelckmans

Laura Sysmans

klas Vrije Grafiek van Karen Geerts

Middelbare Graad
met dank aan Ludo Verhoeven
Hogere Graad
met dank aan Ludo Verhoeven